Docenten


Mijn naam is Mathilde Vlotman, oprichtster van Yoga4running.

Mathilde

Mathilde

Ik ben opgegroeid in een hardloop familie en begon met hardlopen toen ik 6 jaar oud was. Ik heb in mijn hardloop carrière tot nu toe meerdere wedstrijden gelopen waaronder meerdere halve marathons, de hele marathon van Rotterdam en verschillende 10 kilometer wedstrijden.

Al meer dan 15 jaar geef ik naast mijn kantoorbaan uiteenlopende sportlessen, waaronder hardlooptrainingen, spinning en bodybalance.
Jarenlang was dit verbond tussen werken met mijn hoofd en werken vanuit mijn hart een ideale combinatie voor mij. Naast hardlopen is het lesgeven een uitlaatklep om even “uit” mijn hoofd te gaan en te landen in mijn lichaam.

In 2005 heb ik, naar aanleiding van een rugblessure, voor het eerst kennis gemaakt met pilates en yoga. Hierin vond ik een prachtige combinatie tussen kracht en flexibiliteit en het bewust bezig zijn met je houding en ademhaling.

Ik merkte dat de Yoga mij meer balans bracht in mijn lichaam en geest als tegenhanger voor het hardlopen, fietsen en de krachttraining.
In 2013 heb ik daarom de poweryoga docenten opleiding gevolgd bij Tonnie Goes. Daarnaast heb ik in 2013 een pilates opleiding gevolgd bij Perfect Pilates. Naast deze opleidingen ben ik momenteel bezig met de 200-uur yoga opleiding tot bij Yogasite in Breda onder leiding van Robert Boustany en Dorinde Farver en volg ik met grote regelmatig workshops ter verdieping en inspiratie. Daarnaast heb ik diverse opleidingen voor hardloper trainers gevolgd waaronder de AALO opleiding tot Hardlooptrainer en de opleiding trainer Bewust hardlopen. Om mijn klanten beter van dienst te kunnen zijn heb ik tevens de opleiding tot Triggerpoint Theapie Coach succesvol afgerond alsmede de opleiding tot Fascie therapeut. Daarnaast heb ik de opleiding Access Consiousness Bars gedaan. Verder volg ik continue cursussen en opleidingen om mijn kennis te verdiepen en te verbreden.

Als freelancer geef ik momenteel op diverse locaties verschillende vormen yoga, hardlooptrainingen en andere sportlessen.

Hardlopen en yoga zijn twee grote passies van mij en zij vullen elkaar ook nog eens perfect aan. Voor mij zijn ze “The best of both worlds!”

Begin 2015 heb ik besloten mijn kantoorbaan op te geven en volledig mijn focus te leggen op de combinatie van deze twee vormen van bewegen, omdat ik de overtuiging heb dat alle hardlopers net zoveel baat kunnen hebben bij deze combinatie als die ik ervaar. Deze combinatie heb ik vastgelegd in Yoga4running. In de ontwikkeling van “Yoga4running” werk ik tevens nauw samen met sportfysiotherapeuten om zo optimale kennis te implementeren in mijn lessen.

In mijn yogalessen ligt de nadruk op het terugbrengen van de balans in het lichaam. Ik bied yogaseries aan die er toe bijdragen dat je blessurevrij, efficiënter en meer ontspannen kan hardlopen. Ik besteed met name aandacht aan kracht, flexibiliteit, ademhaling en ontspanning.

Tijdens de hardlooptrainingen, wil ik je laten voelen hoe je met de juiste techniek en focus ontspannen en minder belastend kunt hardlopen

Ik hoop je een keer te mogen ontmoeten in mijn les zodat ik je met mijn enthousiasme kan laten landen in een gezond en sterk lichaam met een ontspannen geest, waarna je voldaan en met een  glimlach op je gezicht weer naar huis gaat.